Posted by on 13. april 2020

Kære grundejer !

De nye høfder har nu gennemlevet den første barske vinter, og vi ser frem til 1-års gennemgang i løbet af april. Mange oplever, at stranden er blevet mere fladbundet, hvilket er et udtryk for, at bunden hæver sig mellem de nye høfder.

Vinteren har imidlertid også vist, at kysten stadig er sårbar ved storm og højvande – se foto, der viser, hvordan der i februar forsvandt mere end én meter klit flere steder. Og denne vinter har endda ikke været ekstrem….

Vi har alle en kæmpestor interesse i at stoppe den udvikling, og derfor er det næste store projekt en såkaldt hård klitsikring på de mest udsatte strækninger.

En hård klitsikring består i at udlægge en bund af mindre sten ovenpå en fiberdug og herefter øverst en række dæksten, der hver især vejer mindst 300 kg.

Dette nye projekt vil koste adskillige mio kr, og vi har derfor stærkt brug for medlemsbidrag fra de grundejere, der endnu ikke har meldt sig ind i Kystbeskyttelseslaget.

Vort udgangspunkt er stadig en opfordring til at betale det beløb, som Frederikshavn Kommune oprindeligt foreslog. Der var tale om individuelt beregnede beløb for hver enkelt grundejer, og lidt forenklet taler vi om følgende niveauer:

 

Bidragsstørrelser i de enkelte zoner

I zone 1 ( afstand til strand under 100 m ) er det gennemsnitlige bidrag på ca. 29.000,- kr.

I zone 2 ( afstand til strand mellem 100 og 300 m ) er det gennemsnitlige bidrag på ca. 5.600,- kr.

I zone 3 ( afstand til strand mere end 300 m) er det gennemsnitlige bidrag på ca. 4.000,- kr.

Laveste betaling var 2.041,- kr og højeste var 77.735,- kr

Udover afstand til strand indgik ejendomsværdi og kystlinjelængde i kommunens beregning.

Alle beløb er velkomne!

Der har været en enestående tilslutning til Kystbeskyttelseslaget, og vi tror at de fleste af os er glade for, at der tages hånd om klitsikringen, så vi ikke får tilstande, som ses længere nede af Vestkysten.

Det beskytter vore dejlige huse og dermed vore værdier.

 

Men vi har behov for at få alle med for at kunne gøre arbejdet færdigt – det nytter.

 

Vi skriver til dig/jer, fordi vi mangler dig/Jer!

 Og vi håber, at du/I nu, hvor du/I kan se, at Kystbeskyttelseslaget faktisk skaber resultater til gavn for hele Gl. Skagen, vil bidrage til det fortsatte arbejde.

Sådan gør du: Der er to veje:

  1. Send en mail til  sek@kystbeskyttelseslaget-glskagen.dk med oplysning om navn, adresse, sommerhusets adresse, telefonnr, samt det beløb, du vil betale som medlemsbidrag – så sender vi dig et girokort. Du er også meget velkommen til først at få oplyst, hvilket beløb du iflg kommunens beregning oprindelig var sat til at skulle betale.
  2. Vælg ”Bliv Medlem”  – her kommer så et felt til indtastning af dine oplysninger. Også ad den vej kan du få oplyst det oprindelige beløb.

 

Vel mødt i Kystbeskyttelseslaget!

 

Bestyrelsen 

Posted in: Sidste nyt

Kommentar

Vær den først til, at kommenterer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*