Tak fordi, du overvejer at indmelde dig i Kystbeskyttelseslaget, som blev etableret med formålet at stoppe havets konstante indhug i vor kyst ved Gl. Skagen.

Se blot Fellen – for fyrre år siden var der adskillige meter fra bygningen og til kystlinien – nu ligger klitterne 10-15 meter bag Fellen, der næsten stikker ud i havet som en høfde. Det er et skræmmende syn at sammenligne et luftfoto fra 1980 med et fra i dag….

Frederikshavn Kommune har i årevis blankt afvist at finansiere hele kystbeskyttelsesprojektet, og i erkendelse af, at en manglende kystsikring ville belaste værdien af vore huse ganske betragteligt blev Kystbeskyttelseslaget dannet og en indsamling gennemført af frivillighedens vej.

Kommunens oprindelige forslag, som ikke kunne samle opbakning, rummede blandt andet følgende forslag til fordeling af anlægsudgifter:

Medlemsskab:

Medlemsskab i Kystbeskyttelseslaget andrager et engangsbeløb kr. 2.041,- + det, til hver tid gældende årskontingent, p.t. kr. 400,-

 

Bidragsstørrelser i de enkelte zoner (Historisk information)

I zone 1 ( afstand til strand under 100 m ) er det gennemsnitlige bidrag på ca. 29.000,- kr.

I zone 2 ( afstand til strand mellem 100 og 300 m ) er det gennemsnitlige bidrag på ca. 5.600,- kr.

I zone 3 ( afstand til strand mere end 300 m ) er det gennemsnitlige bidrag på ca. 4.000,- kr.

Laveste betaling var 2.041,- kr og højeste var 77.735,- kr

Udover afstand til strand indgik ejendomsværdi og kystlinielængde i kommunen beregning.

Første fase var renovering af gamle høfder og etablering af nye. Men der er fortsat arbejde at gøre med at få genoprettet klitterne og med at sikre den løbende vedligeholdelse af høfderne. Og vi vil meget gerne have alle husejere med til at løfte opgaven, da vi jo alle har gavn og glæde af kystbeskyttelsen.

De fleste husejere i Gl. Skagen er allerede medlemmer – og vi håber meget på, at du også vil melde dig ind.

.

Sådan gør du: Der er to veje:

  1. Tryk på nedenstående knap “Bliv medlem” – her kommer så et felt til indtastning af dine oplysninger.
  2. Send en mail til  peter@kystbeskyttelseslaget-glskagen.dk med oplysning om navn, adresse bopæl og telefonnr – så sender vi dig et girokort.

Bliv medlem

Vel mødt i Kystbeskyttelseslaget