Posted by on 11. oktober 2019

Kære grundejer !

Første fase af det store kystbeskyttelsesprojekt på strækningen fra Rævehulevej til Højen Fyr er nu gennemført. Der er både etableret nye høfder og der er sket forlængelse/forstærkning af gamle høfder. Set fra luften er det et imponerende syn:

Finansieringen af projektet har været diskuteret i årevis, alt imens havet har spist sig ind på nogle meter af klitterne hvert eneste år.

Frederikshavn Kommune har gennem hele forløbet blankt afvist at financiere hele projektet, og i erkendelse af, at en manglende kystsikring ville belaste værdien af vore huse ganske betragteligt blev Kystbeskyttelseslaget dannet og en indsamling gennemført af frivillighedens vej.

Kommunens oprindelige forslag, som ikke kunne samle opbakning, rummede blandt andet følgende forslag til fordeling af anlægsudgifter:

Bidragsstørrelser i de enkelte zoner

I zone 1 ( afstand til strand under 100 m )er det gennemsnitlige bidrag på ca. 29.000,- kr.

I zone 2 ( afstand til strand mellem 100 og 300 m ) er det gennemsnitlige bidrag på ca. 5.600,- kr.

I zone 3 ( afstand til strand mere end 300 m) er det gennemsnitlige bidrag på ca. 4.000,- kr.

Laveste betaling var 2.041,- kr og højeste var 77.735,- kr

Udover afstand til strand indgik ejendomsværdi og kystlinielængde i kommunen beregning.

 

Det er meget glædeligt at kunne konstatere, at der ad frivillighedens vej blev indsamlet næsten 6 mio kr – de fleste har betalt det beløb, som Kommunen lagde op til og en del har faktisk betalt mere, mens nogle få har betalt mindre.  Det er så flot !!!

Men der er fortsat arbejde at gøre med at få genoprettet klitterne og med at sikre den løbende vedligeholdelse af høfderne. Og vi vil meget gerne have alle husejer med til at løfte opgaven, da vi jo alle har gavn og glæde af kystbeskyttelsen. Hvis I er i tvivl, så kig på de eksempler, som findes længere ned af Vestkysten, hvor hele bysamfund er på vej eller allerede faldet i havet.

 

Vi skriver til dig/jer, fordi vi mangler dig/Jer!

Og vi håber, at du/I nu, hvor du/I kan se, at Kystbeskyttelseslaget faktisk skaber resultater til gavn for hele Gl. Skagen, vil bidrage til det fortsatte arbejde.

Sådan gør du: Der er to veje:

  1. send en mail til  sek@kystbeskyttelseslaget-glskagen.dk med oplysning om navn, adresse bopæl og telefonnr – så sender vi dig et girokort. Du er også meget velkommen til først at få oplyst, hvilket beløb du iflg kommunens beregning oprindelig var sat til at skulle betale.
  2. Gå ind på https://kystbeskyttelseslaget-glskagen.dk/ og vælg ”Bliv Medlem”  – her kommer så et felt til indtastning af dine oplysninger. Også ad den vej kan du få oplyst det oprindelige beløb.

 

Vel mødt i Kystbeskyttelseslaget

 

På bestyrelsens vegne

Posted in: Sidste nyt

Kommentar

Vær den først til, at kommenterer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*